spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Primăria Municipiului Iași pune la dispoziție o aplicație smartphone pentru monitorizarea și rezervarea locurilor de parcare.

Mai multe articole

Digitalizarea a început sa ne aducă din ce in ce mai mult ajutor și mai multe beneficii. Aceasta ne ușurează multe din atribuțiile zilnice, iar acum vine și in ajutorul șoferilor din judetul Iași care se confrunta mereu cu lipsa locurilor de parcare.

Aceasta este intitulată UPPARK.
Pentru funcționarea sa au fost montați 960 de senzori în parcările publice din oraș. Cu ajutorul acesteia, persoanele interesate pot vedea online locurile libere în zona de interes și pot achita online tariful aferent. Mai mult de atât, odată ales un loc, șoferul este dirijat prin intermediul aplicației la acel loc. Dacă între timp acesta este ocupat, atunci șoferul este ghidat către cel mai apropiat loc.

Aplicația poate fi descărcată atât din Google Play, cât și din Apple Store.

Senzorii de parcare au fost instalați în următoarele parcări publice: strada Anastasie Panu (55 senzori), strada Armeană (21), strada Costache Negri (46), Casa de Cultură a Studenţilor (40), strada Golia (94), Hala Centrală (137), bulevardul Independenţei (42), parcarea de la Biserica „Cuvioasa Parascheva” (Mitocul Maicilor) (38), Moldova (38), piaţa Nicolina (58), Primărie (61), Policlinica „Sf. Spiridon” (48), bulevardul Primăverii (75), bulevardul Socola (98), Teatrul Național „Vasile Alecsandri” (57) şi cinematograful „Victoria” (52).

Servicii similare sunt oferite în orașe precum București, Buzău, Câmpina, Cluj-Napoca, Constanța, Gheorghieni și Mangalia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți