spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Proiectul reabilitării șinelor de tramvai, rămâne blocat! FOTO+VIDEO

Mai multe articole

Potrivit celor declarate de primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, în acest moment proiectul a fost blocat, pentru că nici la cea de-a doua licitație nu a fost depusă nicio ofertă. Într-o conferință de presă, organizată joi, edilul a acreditat ideea că la baza neprezentării firmelor stă indexarea şi mărirea prețurilor materialelor de construcție, în special la oțel. pentru că avem nevoie de cantități mari de oțel pentru această reabilitare, unde prețurile s-au mărit față de valoarea estimată trecută în devizul general.

La această licitație a fost interes din partea operatorilor economici pe cele două loturi, având cereri de clarificare. Pe primul lot au fost șapte operatorie economici care s-au înscris, iar pe cel de-al doilea șase operatori economici.

,,În urma finalizării procedurilor de selecție a operatorilor economici nu a fost depusă însă nicio ofertă pentru această licitație. Licitația a mai fost organizată odată, iar valoarea lucrărilor deja a fost indexată cu 10%. Valoarea celei de a doua licitații a fost de peste 147 de milioane de lei, pentru cele două linii, respectiv 101 și 102. […]Față de prețurile trecute în devizul de lucrări, prețurile la oțel s-au mărit cu procente între 42 și 57 la sută. Iată că, deși primim semnale din partea primului ministru, Florin Câțu, că “economia duduie”, operatorii economici nu s-au înscris la aceste licitații din cauza măririi prețurilor la materiale” a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.  

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți