spot_img
joi, aprilie 18, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

PERCHEZIȚII D.I.I.C.O.T. ÎNTR-UN CAZ DE DEȚINERE DE DROGURI.

Mai multe articole

           Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, cercetează membrii unui grup infracțional organizat, ai cărui membri sunt bănuiți de deținere de droguri de risc.

La data de 24 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani, au executat o acțiune de prindere în flagrant delict, în municipiul Botoșani.

În aceeași zi, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Botoșani au efectuat 8 percheziții domiciliare, în Botoșani, la persoanele bănuite de deținere de droguri de risc și constituirea unui grup infracțional organizat.

În urma acestora, au fost ridicate 12 telefoane mobile, un laptop, aproximativ 40 de grame de substanțe vegetale, susceptibile de a fi cannabis, un grinder și un cântar de precizie.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021, o grupare infracțională din municipiul Botoșani, formată din tineri, cu vârstele cuprinse între 17 și 21 de ani, ar fi creat și dezvoltat o rețea de distribuție a drogurilor de risc, respectiv cannabis, în special către tineri, în vederea obținerii unor foloase materiale.

Drogurile ar fi fost distribuite atât de la locuința acestora, cât și stradal, prin intermediul unor membri ai rețelei.

Față de 4 persoane bănuite de comiterea faptelor, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, ulterior, 3 dintre acestea fiind arestate preventiv, pentru 30 de zile, iar o persoană fiind plasată sub control judiciar. 

Polițiștii  Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Botoșani au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Botoșani.

Pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum si de prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți