spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

MĂSURI DE SIGURANȚĂ PENTRU EXAMENELE DE EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BACALAUREAT

Mai multe articole

Începând de alaltăieri, se desfășoară Evaluarea Naţională pentru absolvenţii claselor a VIII-a, iar, de luni, 28 iunie, va fi susținut Examenul de Bacalaureat, pentru absolvenţii învăţământului liceal. Poliția Ieşeană a luat măsuri pentru derularea în condiții de siguranță a celor două examene.

La data de 22 iunie a.c., la nivel național, a început prima probă a Evaluării Naționale. Astfel, polițiștii ieşeni acționează, pentru ca examenul susținut de absolvenții clasei a VIII-a să aibă loc în condiții de siguranță.

Din totalul efectivelor care asigură măsurile de ordine în zona unităţilor de învăţământ, 171 de poliţişti sunt de la structurile de ordine publică, 12 sunt poliţişti de la rutieră, restul fiind de la alte structuri ale Poliției Române.

Măsuri de siguranță suplimentare sunt luate și pentru desfășurarea în siguranță a Examenului Național de Bacalaureat.

Peste 75 de polițiști (de la ordine publică, poliţişti rutieri şi din cadrul altor structuri de poliţie) vor acționa, zilnic, pe durata Examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2021.

Polițiștii, alături de jandarmi și polițiști locali, vor acționa pentru menținerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi fluidizarea traficului rutier, în zona unităţilor de învăţământ, astfel încât examenele să se desfășoare în condiții de normalitate.

Echipajele din teren vor acţiona pentru a depista şi lua măsurile legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică. În acest sens, centrele de examinare sunt incluse în itinerariile de patrulare ale polițiștilor.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona pentru fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

Din experiența anilor anteriori, în zona centrelor constituite, atât pe timpul desfăşurării activităţilor propriu-zise de examinare, cât şi pe timpul afişării rezultatelor, polițiștii acționează pentru informarea cetățenilor, precum și pentru respectarea distanțării fizice, având în vedere măsurile specifice de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți