spot_img
joi, aprilie 18, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Agritech, un concept inovativ adus in România de către un tânăr antreprenor, ce va asigura o producție conform standardelor U.E

Mai multe articole

Tanar antreprenor din Romania, Alexandru Vasiu, CEO  Hy-Farm Microgreens, nu de mult intors in tara dupa multa cercetare in agritech, acesta a inceput sa lupte pentru a aduce un sistem inovativ la noi in tara si pentru a incerca sa alinieze si productia romaneaca in standardele Uniunii Europene (U.E). Mai mult de atat, isi doreste sa dezvolte proiecte in care sa educe populatia in ceea ce priveste productia sustenabila.

            Acesta  a participat la Agriculture And The Food Industry Panel II, „2021 Bucharest Summit: Cooperation for Development”, o dezbatere in care a ridicat probleme si si-a exprimat dorintele fata de autoritati.

            In cadrul dezbaterii Bucharest Summit: Cooperation for Development, Editia IV, Alexandru a prezentat eficienta sistemelor indoor de producere a microplantelor Hy Farm Microgreens si a vorbit despre productia hidroponica, lucru exclusiv la noi in Romania.

            In  timpul dezbaterii s-au ridicat probleme precum certificarea ecologica. Acest sistem urban vertical indoor nu numai ca produce microplante bio , la preturi foarte accesibile, lucru satisfacator pentru HoReCa si nu numai, astfel detinand tot dreptul unei certificari,  insa a fost gandit si in detaliu, sa fie cat mai prietenos cu mediul si sa consume cat mai putina apa, aceasta fiind o problema la nivel global. De asemenea, doreste ca microplantele sa creasca in caserole biodegradabile, in viitorul cat mai apropiat.

„Sistemul nostru de productie a microplantelor vertical indoor, este unul gandit in detaliu, pentru a fi cat mai prietenos cu mediul. Multi agricultori cred ca apa este o resursa infinita. Trebuie sa reducem in special consumul de apa, fiind o problema la nivel global. Noi asta am incercat sa facem cu sistemele noastre, sa reducem consumul de apa cu peste 95%, dar in acelasi timp sa avem aceeasi productie in orice anotimp”

            S-a ridicat problema certificarii ecologice. Noi folosim seminte ecologice, un substrat ecologic biodegradabil care nu este pamant,si apa. Am avea tot dreptul sa fim si noi certificati ecologic. Suntem printre singurii care am dezvoltat agritech in Romania si suntem singurii care comercializam si exportam tehnologie verticala indoor in strainatate. Datorita acestui fapt, ne dorim sa accesam Fonduri Europene care sa ne ajute in cercetare si dezvoltare si de asemenea, ne dorim sa fim si certificati in ceea ce facem.”, a declarat Alex Vasiu, CEO Hy-Farm Microgreens

            Acest trend este in plina ascensiune,  iar Hy Farm Microgreens vor fi revolutionari pe piata cu noi proiecte in care isi doresc sa educe si sa informeze cat mai mult publicul larg, cu vitrine in gradinite, din care copii sa aiba posibilitatea sa isi produca singuri salata dorita cu microplante, astfel testand si noi arome, sau cu vitrine in restaurante, astfel clientii vor putea vedea cum este produs ceea ce consuma.

„Sunt copii din urban care nu ajung la tara absolut deloc, astfel au ocazia sa vada produsele doar pe raft, gata ambalate. Ar trebui sa nu uite originile noastre, ar trebui sa stie ce inseamna planta din vitrina restaurantului sau a supermarketului. Datorita acestui fapt, ne dorim sa introducem programe educative pentru acestia, inca de cand sunt foarte mici. Sistemele noastre urbane verticale indoor ne permit acest lucru. Putem introduce sistemele noastre in gradinite si scoli primare, iar copii sa isi produca singuri salatele pentru a le consuma.

            Consider ca putem creste in aceasta directie, de ce nu chiar exporta agritech si catre altii.”, a sustinut acesta.

            Hy-Farm Microgreens a  inceput acum 3 ani, producand microplante, si a dezvoltat un concept care poate fi replicat oriunde in lume, lucru ce este favorizat exportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți