spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Guvernarea anunță că toate creditele bugetare s-au epuizat! Ce se întâmplă cu investițiile din fonduri PNDL în județul Botoșani? DOCUMENT

Mai multe articole

Dezvoltarea este pusă în așteptare dupa ce MINISTRUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI, CSEKE ATTILA a anunțat toți președinții de CJ dar și primăriile că au epuizat creditele alocate Programului național de dezvoltare locală pentru anul in curs.

La Botoșani, mai multe proiecte ar avea de suferit în urma acestei decizii. Cu fonduri PNDL au fost licitate mai multe drumuri din județul Botoșani: Coțușca-Ghireni, Corlăteni-Dimăcheni, Ibănești-Cristinesti, Ionășeni-Mascateni și Drumul Mănăstirilor.

Facturile nedecontate se ridică la suma de 7,5 milioane ronim și pun în pericol drumurile județene mai sus menționate.

Consiliul Județean Botoșani anunță că  nu va solicita constructorilor să oprească lucrările și că aceștia caută soluții!

Mesajul trimis de MINISTRUL DEZVOLTĂRII, LUCRĂRILOR PUBLICE ȘI ADMINISTRAȚIEI, CSEKE ATTILA:

,,Stimate beneficiar, in aplicarea prevederilor art. 10 alin. (4) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 28/2013 pentru aprobarea Programului național de dezvoltare locală, cu modificările şi completările ulterioare, vă comunicăm faptul că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a epuizat creditele bugetare alocate Programului național de dezvoltare locală pentru anul in curs.

De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că, potrivit legii, aveți posibilitatea să decontați bunurile achiziţionate, serviciile prestate, lucrările executate din surse proprii sau din alte surse legal constituite, sau să sistaţi lucrările, în vederea evitării înregistrării de arierate, urmând ca, in situaţia suplimentării creditelor bugetare aferente Programului, în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, în cursul anului curent, să vă notificăm cu privire la reluarea transferurilor.

Totodată facem precizarea că, pe toată durata de valabilitate a contractelor de finanțare, aveti posibilitatea de a solicita Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei recuperarea sumelor aferente contribuţiei de la bugetul de stat decontate din surse proprii sau alte surse legal constituite. “

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți