spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Astăzi a avut loc predarea amplasamentului ,,Drumului Mănăstirilor” către constructor! FOTO+VIDEO

Mai multe articole

Astăzi, la ora 10:00, la Mănăstirea Sihăstria Voronei, a avut loc predarea amplasamentului Drumului Mănăstirilor către constructorul care și-a adjudecat licitația.

Drumul județean DJ 208 H Vorona – Oneaga – Pădureni, care are o lungime de 12,7 kilometri, va fi asfaltat.

Direcția Județeană de Drumuri şi Poduri a încheiat un contract în valoare de 29,7 milioane de lei pentru modernizarea drumului, care leagă Mănăstirea Vorona, Schitul Sihăstria Voronei, unde a început viaţa monahală Patriarhul Teoctist, dar şi Mănăstirea Coşula.

,,Drumul mănăstirilor, aşa cum l-am denumit noi, este cea mai importantă destinaţie turistică şi, de aceea, noi, conducerea CJ, avem în vedere să dezvoltăm în adevăratul sens al cuvântului şi această zonă a judeţului”, a afirmat Doina Federovici.

Termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a acestui drum este, potrivit contractului, de 18 luni.

Drumul ar putea facilita dezvoltarea turismului religios din zona! Una dintre cele mai vizitate mănăstiri este Mănăstirea Sihastria Voronei.

Manastirea Sihastria Voronei a nascut sfinti. Zidirea bisericii a inceput in anul 1875, la initiativa domnitorului Mihail Sturdza al Moldovei. Pictura in stil neobizantin este lucrata de schimonahul Vladimir Machidon. Paraclisul Sfantul Mina a fost zidit in anul 1940. Manastirea este inchisa in anul 1959, fiind redeschisa abia in anul 1968. In anul 1991 schitul este ridicat la rang de manastire. Intre anii 1993 si 1997 s-a construit casa Sfantului Ghedeon.

Sfantul Cuvios Onufrie de la Sihastria Voronei a sihastrit 25 de ani in padurile Voronei, fiind staret al Manastirii Vorona intre anii 1777-1779. Sfantul a fost canonizat de Biserica Ortodoxa Romana in anul 2005, mormantul si sfintele sale moasteaflandu-se la ManastireaSihastria Voronei.

FOTO-REPORTER.RO

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți