spot_img
sâmbătă, mai 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Femeie de 84 de ani înșelată prin metoda accidentul. Prejudiciul cauzat de 4 tineri este de 26.700 lei.

Mai multe articole

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au depistat în flagrant şi condus la cercetări 4 tineri bănuiţi de înşelăciune prin metoda accidentul. Aceştia au fost reţinuţi.

La data de 01 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi şi Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Leţcani sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au depistat în flagrant şi condus la sediul poliţiei pentru cercetări 4 tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 20 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 01 iunie a.c., cei 4 s-ar fi deplasat cu un autoturism pe raza comunei Mădârjac la locuinţa unei femei de 84 ani, iar de pe banca din faţa casei ar fi luat un plic cu bani pe care aceasta i-ar fi lăsat acolo, după ce ar fi fost înşelată prin metoda accidentul.

Astfel, femeia ar fi fost contactată anterior de către un bărbat, care ar fi pretins că este medic şi că fiica sa a fost victima unui accident rutier grav, iar pentru operaţie are nevoie de bani. Victima ar fi discutat la telefon şi cu o femeie care a pretins că este fiica sa Doina şi care i-ar fi spus plângând că are nevoie de bani pentru a fi salvată.

Victima ar fi lăsat peste 6.000 lei într-un plic, pe banca din faţa locuinţei, bani ce ar fi fost luaţi ulterior de cei 4 bărbaţi. De asemenea, în plic femeia ar fi pus şi o coală albă pe care ar fi scris că îşi dă consimţământul ca suma de bani să fie folosită pentru tratamentul fiicei sale.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei 4 tineri au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca la data de 02 iunie a.c., aceştia să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

UPDATE: La data de 16 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, cu sprijinul Poliţiei Municipiului Gherla, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au efectuat trei percheziţii domiciliare într-un penitenciar.

În urma percheziţiilor au fost ridicate telefoane mobile, cartele SIM şi înscrisuri, susceptibile a fi folosite la comiterea faptelor. 

De asemenea, din cercetări a rezultat faptul că două persoane aflate în stare privativă de libertate ar fi comis patru infracţiuni de înşelăciune prin metoda „accidentul”, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 26.700 de lei.

Cercetările continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți