spot_img
sâmbătă, februarie 24, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Recomandările polițiștilor Ieșeni pentru prevenirea furturilor din locuințe!

Mai multe articole

Ieri, 16 iunie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Iaşi au desfăşurat o activitate preventivă, la un centru commercial din municipiul Iaşi, pentru a marca Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe.

Astfel, a fost organizat un stand de informare şi expoziţia locuinţe “vizitate” de hoţi, iar poliţiştii au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit informaţii referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare utilizate, precum şi principalele măsuri ce trebuie cunoscute şi aplicate pentru protecţia locuinţei şi a bunurilor. 

Pentru că furtul din locuinţă este infracţiune în toate statele europene, Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe este un concept lansat de Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (E.U.C.P.N.), menit să crească gradul de conștientizare  prin informarea cetățenilor asupra modalităților de protecție împotriva acestui tip de infracțiuni.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din locuinţe:

– Verificați dacă toate uşile şi ferestrele sunt încuiate – chiar dacă ați ieşit din casă doar pentru câteva minute.

– Montați o alarmă vizibilă şi activați-o de fiecare dată când plecați de acasă.

– Nu ascundeți chei de rezervă afară, în garaj sau în magazie (Hoţii caută întotdeauna acolo).

– Nu lăsați obiecte în afara casei pe care hoţii le pot utiliza pentru a pătrunde în casă.

– Asigurați-vă că obiectele de valoare precum sume de bani, laptopul sau telefonul mobil nu pot fi văzute de pe fereastră.

– Nu faceţi cunoscută public plecarea dumneavoastră de acasă (nu postați pe rețele de socializare că sunteți în călătorie);

– Atunci când plecați în vacanţă, discutați cu un vecin sau o cunoştinţă să treacă periodic să verifice starea locuinţei şi să colecteze poşta.

– Montați pe uşa de acces două încuietori, având sisteme de chei diferite.

– Nu ţineți sume mari de bani în casă în acelaşi loc.

– Fiți atent la FALŞII VIZITATORI!! Pentru a  intra în casă, hoții pot pretinde că sunt lucrători ai rețelelor de gaze, polițiști, agenți de vânzări sau chiar practicanți ai diverselor culte religioase. Verificați foarte atent identitatea și calitatea acestor persoane și permiteți-le accesul în locuință abia după ce v-ați format convingerea că sunt persoane de încredere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți