spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Cezar Baciu (USR-Plus) și Daniel Juravle (PNL) sunt noii viceprimari ai Municipiului Iași, iar administratorul public este Petru Movilă, fost Parlamentar de Iași.

Mai multe articole

Cei doi viceprimari și administratorul public (city manager) al Municipiului Iași au fost prezentați de către primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă organizată marți, 15 iunie, la Palatul Roznovanu. Edilul-șef al Iașului a declarat că vineri, 11 iunie, a semnat dispozițiile privind delegarea de atribuții către viceprimari.

Potrivit edilului, viceprimarul Daniel Juravle va coordona următoarele instituții, direcții și companii: Spitalul de Recuperare, Spitalul „Dr. C. I. Parhon”, Direcția Creșe, SC Servicii Publice SA, SC Salubris SA, SC Compania de Transport Public Iași SA, Biroul Relații cu Societatea Civilă, Serviciul Venituri din Contracte, Direcția Generală Tehnică și Dezvoltare, Direcția Exploatare Patrimoniu, Direcția Implementare Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și Direcția Proiecte Europene.

„Am o experiență de circa 12 ani în managementul american, plus doi ani în care am luat contact cu administrația publică lucrând în cadrul executivului Primăriei Municipiului Iași. Am cunoscut astfel birocrația, dar și lucrurile care trebuie făcute pentru a evolua ca societate. Vin în această funcție cu maximă încredere, mai ales că avem o echipă completă și extrem de competentă”, a declarat viceprimarul Daniel Juravle.

Referindu-se la atribuțiile viceprimarului Cezar Baciu, primarul Mihai Chirica a subliniat faptul că Iașul are nevoie de o stare de normalitate.

„Între mine, în calitate de primar, domnul senator Marius Bodea și doamna deputat Cosette Chichirău nu a existat poate de fiecare dată o relaționare confortabilă. S-au născut foarte multe animozități, care trebuie însă eliminate pentru a avea o stare de normalitate. Iașul știe că unirea face puterea, că mai multe minți și mâini puse împreună pot să aducă plusul de valoare a unei comunități. Prin urmare, apelul de astăzi nu este un afront politic, ci o mână întinsă permanent pentru o stare de normalitate privind buna guvernare locală”, a arătat edilul Iașului.

Viceprimarul Cezar Baciu va coordona următoarele instituții, direcții și companii: SC Citadin SA, SC Veolia Energie Iași SA, SC EcoPiața SA, SC Termo-Service SA, Registrul Agricol, Direcția Evidență Patrimoniu Public și Privat, Direcția Fond Local.

De asemenea, viceprimarul Cezar Baciu va asigura implementare amendamentelor propuse de alianța USR-PLUS la bugetul local al Municipiului Iași pe 2021.

„Vreau să le mulțumesc colegilor pentru încredere, pentru atribuțiile oferite. Vrem să lucrăm pentru cetățenii Municipiului Iași, să ducem la bună îndeplinire tot ceea ce am promis în campania electorală”, a declarat viceprimarul Cezar Baciu.

In aceeași conferința, primarul Mihai Chirica a anunțat faptul că a semnat și contractul de management cu noul administrator public al Municipiului Iași, Petru Movilă.

„Domnul Petru Movilă are o experiență politică de peste 20 de ani, experiență care a însoțit transformarea legislației României într-un context nou, cel al integrării europene, care a adus la un aparat administrativ pe care România și l-a săvârșit, la care Petru Movilă a participat nemijlocit în calitate de parlamentar. Nu trebuie să uităm nici faptul că Partidul Mișcarea Populară este un partid de dreapta, astfel încât la această masă suntem toate formațiunile de dreapta. Petru Movilă va suplini sincopa de comunicare pe care o avem la nivel central”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Grație experienței sale parlamentare și administrative, Petru Movilă va avea în special atribuții de reprezentare în relația cu Guvernul, Parlamentul și alte instituții interne și internaționale în vederea monitorizării și implementării proiectelor Municipiului Iași: proiecte cu finanțare nerambursabilă (programe operaționale, Planul Național de Redresare și Reziliență, alte programe), Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, Strategia de dezvoltare a arealului Spitalului Regional de Urgență după un concept Smart City, Asociația Moldova se Dezvoltă, Asociația Metropolitană de Transport Public Iași etc.

„Nu sunt un politician confortabil, nici un administrator confortabil nu voi fi. Obișnuiesc să spun și să fac ceea ce gândesc, de data aceasta într-o echipă nouă, cu experiență. Suntem într-un moment foarte important pentru Municipiul Iași, în sensul în care se lansează la apă proiecte pentru Planul Național de Redresare și Reziliență și exercițiul bugetar european 2021 – 2027. Toți parlamentarii de Iași vor primi documente scrise, le vom solicita public să facă demersuri pentru a susține proiectele Iașului”, a declarat admnistratorul public Petru Movilă.

Daniel Juravle are 35 de ani și este de profesie economist. Absolvent al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializarea Administrație Publică, este doctor în economie și profesor asociat la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Cezar Baciu are 27 de ani și este absolvent al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași, cu un master în Inginerie și Management. La alegerile locale din 2020 a fost ales consilier local pe listele USR-PLUS.

Petru Movilă are 54 de ani și a fost deputat în perioada 2004 – 2020.
Este absolvent al Facultății de Mecanică din cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași; a urmat cursurile de formare specializată dedicate Înalților Funcționari Publici din cadrul Institutului Național de Administrație; a urmat programul de pregătire post-universitară în domeniul Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul Institutului Diplomatic Român; a absolvit cursurile de nivel înalt din cadrul Colegiului Național de Apărare etc. Petru Movilă a fost primul parlamentar român care a deschis un cabinet parlamentar și a ținut audiențe în Republica Moldova, ajutând astfel românii de peste Prut în probleme legate de școală și de obținerea cetățeniei române. A fost implicat într-o serie de proiecte majore pentru Iași, precum înființarea SMURD Iași, proiectul Institutului Regional de Oncologie și legea privind Autostrada A8 „a Unirii”.

„În principiu, având nu neapărat în vedere lipsa de experiență, ce mai mult tinerețea și intrarea direct într-o funcție administrativă foarte importantă, nu am delegat de la început toate atribuțiile primarului către cei doi viceprimari. Acest lucru îl vom face gradual, pe măsură ce intervine și experiența necesară, mai ales că legislația care dirijează administrația publică este cea mai complicată din România”, a declarat primarul Mihai Chirica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți