spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Consiliul Județean al Elevilor le cere parlamentarilor să voteze legea educației sanitare în școli!

Mai multe articole

Nu suntem surprinși de faptul că în țara de pe locul 1 la criteriul mame minore oamenii sunt împotriva educației sexuale pe motiv că statul distruge inocența copiilor.

Toată lumea are mai devreme sau mai târziu NEVOIE de informații în acest domeniu . Informațiile primite “acasă” sunt insuficiente și NU din partea unor oameni cu studii în domeniu. Ne-am bazat pe argumentul “e responsabilitatea părinților să-i învețe” până am ajuns pe LOCUL 1 ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ la numărul de mame minore și suntem FRUNTAȘI la avorturi . Câte dintre aceste sarcini nedorite puteau fi evitate dacă partenerii știau cum să folosească corect metodele de protecție care există pe piață? TOATE ! Noi refuzăm să credem că lucrurile acestea se întâmplă , dar ele se întâmplă și afectează din ce în ce mai mulți adolescenți .
Bolile cu transmitere sexuală sunt “pe val” în România. Cu o informare corectă despre ce sunt ele și cum pot fi evitate am putea întrerupe lanțul transmisiei.

EXISTĂ EXEMPLE POZITIVE . În Estonia a funcționat ! În Franța copiii au manuale extrem de detaliate, chiar cu poze, care îi ajută să înțeleagă cum funcționează corpul lor și care sunt riscurile aferente fiecărei vârste.

Ar fi de preferat să lăsăm la o parte prejudecățile față de această disciplină și să pledăm pentru o Românie cu mai puțini elevi care ajung să aibă probleme cu alcoolul , tutunul și care-și încep viața sexuală fără a fi suficient de informați cu privire la factorii de risc.

Ce face comunitatea de elevi din județul Botoșani cu privire la inițiativa legislativă “ Educație sanitară OBLIGATORIE pentru toți copiii din România” ? În martie 2021 , la Adunarea Generală a CJE Botoșani am aprobat cu UNANIMITATE de voturi , din partea tuturor consiliilor școlare din județ, susținerea acestei inițiative și semnarea unei petiții în numele CJE Botoșani.

Noi nu mai vrem să ascundem sub preș acest subiect care a fost considerat zeci de ani taboo.
Nu române , educația sanitară nu îți spală copilul pe creier, doar îl informează cu privire la foarte multe aspecte necesare unui tânăr născut și crescut în secolul 21.

Comunicat de presă din partea Consiliului Județean al Elevilor Botoșani.

,,Solicit pe această cale, în calitate de reprezentant al voinței elevilor ,tuturor deputaților și senatorilor de Botoșani să voteze inițiativa legislativă ce are în vedere introducerea în curriculă a educației sanitare OBLIGATORIE pentru toți copiii din România!” vicepreședinte CJE Botoșani, Ungureanu Eduard Alexandru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți