spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

O cafea și… 10 întrebări cu DUȘA OZOLIN. INTERVIU VIDEO

Mai multe articole

Un om cu pasiune in fiecare celula de a sa. Un fotograf cunoscut, o persoana ce are fotografia ca stil de viața și care face o realitate din imaginile capturate. Ceea ce face ca munca sa sa fie una specială, este ca de cele mai multe ori, fotografiile sale par a fi rupte din basm ,construite cu ajutorul imaginației sale, acestea ne duc foarte ușor spre tărâmuri care par a fi rupte din povesti. Își conturează in imagini realitatea sa ideală și face ca fiecare fotografie sa-și spună singura povestea.

In schimb, povestea lui de succes, a fotografului Dușa Ozolin, a început cu poezia. Insa sufletul sau nu era multumit: cuvintele aveau nevoie de imagine ca sa intregeasca versurile.

Nascut pe 1 martie 1961 in Dorohoi, judetul Botoşani, acesta a absolvit liceul Pedagogic Botoşani, urmând a fi absolvent al Academiei de Arte GEORGE ENESCU din Iaşi, departamentul Teatru, secţia Teatrologie
si masterand al aceleeaşi Universităţi, secţia Foto-video.

Prin anii 1983 a început sa alerge după clipe și povesti pentru a le imortaliza. Atunci a început sa scrie poveștile sale, dar și ale altora, prin imagini. Astfel, poeziile sale au prins viața.

In 1986 a participat la un salon national de fotografie, la Oradea. A urmat apoi Botosani, Iasi, Bucuresti, Ploiesti, Tirgoviste, Craiova, Tirgu Jiu, Zalau, Tirgu Neamt, iar cariera lui părea sa înflorească.

Este membru al Asociatiei Artistilor Fotografi din Romania, precum si al Federatiei Internationale de Arta Fotografica.

Cu zeci de expoziții și lucrări, precum : “Metropola Moldovei” (2011)
“Între Medieval şi Modern” (în Colaborare)
“Zece, Album De Fotografie Artistică “(1986-1995).
“Botoşanii Din Inimă”, Album Broşat.
“Amintiri Din România”-botoşani, Album Broşat.
“Municipiul Botoşani”, Album Broşat.
Botoşani – “Datini şi Obiceiuri De Iarnă”, Album Broşat.
“Municipiul Botoşani”, Album Legat, Supracopertă.
“Judeţul Botoşani”, Album Legat.
Botoşani – “Muzee şi Case Memoriale”, Album Broşat.
“Judeţul Botoşani”, Album Legat.
“Memorii în Cărămizi”, Album Broşat., acesta și a păstrat naturalețea in fotografie, lucru ce face ca munca sa sa fie una unica iar semnătura sa, sa fie ușor de recunoscut.

Albumul fotografic semnat de către acesta, “Iașii Junimii”, se înscrie în concertul mai larg de deschidere a Iașului către comunitatea națională și internațională prin aventuri iconice exemplare. El constituie o excelentă prefață, dătătoare de chef de vizite la ceas de seară, pentru toți cei care n-au mai fost demult prin “dulcele târg” sau de provocare pentru cei care nu au avut încă norocul să-i deguste farmecul subtil sau să rămână dependenți pe viață de aroma rafinată și amețitoare a teilor de pe Copou.
De asemenea, și albumul “CIND ERAM FOTOGRAF”, lansat in anul 2011 chiar in Botosani in Uvertura Mall, conține eseuri care ilustreaza anii 1986 -2000. Acestea au fost pe simeze in saloanele si galeriile de fotografie ale vremii, nu doar in tara, ci si in Europa, Asia si peste Atlantic. Acestea sunt
alb-negru sau color, imprimate pe pelicula, developate si marite manual inainte de era digitala.

O viața cu poveste și povesti spuse altfel, fotograful Dușa Ozolin a fost alături de noi și ne-a povestit firmituri din viața sa.

FOTO-REPORTER.RO

Sursa foto : https://www.facebook.com/dusa.ozolin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți