spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Produsele din plastic vor fi interzise în UE din iulie.

Mai multe articole

Începând cu data de 3 iulie, în UE se va aplica Directiva privind limitarea impactului unor produse de plastic asupra mediului, iar unele dintre acestea, precum farfurii și tacâmuri de unică folosință, paie sau bețișoare de urechi, nu vor mai putea fi puse pe piață în statele membre.

Paiele pentru servit băuturile răcoritoare cu gust dulce acrișor vor fi alternativa noastră peste o luna, când se vor interzice obiectele de unica folosință făcute din plastic.

Uniunea Europeană ne obliga sa găsim soluții mai prietenoase cu mediul, și ne-a mai rămas doar o luna pana la interzicerea definitiva a obiectelor de unica folosință din plastic. Asta înseamnă ca HoReCa, va trebui sa găsească o alternativa a paielor de servit băuturile răcoritoare. In sprijinul lor a venit o firma din Cluj, care a adus varianta de paie ce pot fi consumate imediat după folosirea lor.

Paiele sunt fabricate in Germania, și au un gust dulce acrișor. Sunt ideale atât pentru restaurantele ce fac livrări, cat și pentru festivaluri sau Food truck-uri.

“Sunt o alternativă pentru paiele de hârtie, datorită calităţii superioare, la cele din bioplastic, care sunt compostabile doar la nivel industrial şi nu se întâmplă niciodată practic.”, susține Maria Lichtenberg, importator paie.

Un pai 1 conține 23 de calorii și cântărește circa 9 g.
Conține amidon de porumb glasat cu zahăr. Cele aromatizate sunt cu esențe naturale.
Paiul nu transfera aroma sa in bautura și dureaza 40 minute în pahar, până începe dizolvarea lentă ( si doar in partea rămasă lichidă).
Conservate în cutie și în ambalajul original/propriu, la loc uscat, pot fi păstrate pana la doi ani.
Un set cu 50 de bucăți va porni de la prețul de 55 lei.

Un studiu arătă că fiecare persoane produce anual in medie aproape 37 de kilograme de deșeuri din plastic şi nici măcar 5% din această cantitate nu este reciclată eficient. Ştim deja, un pet sau chiar un pai din plastic, aruncat în natură, rămâne acolo timp de câteva sute de ani, dar acest pai poate dispărea în doar câteva minute, mai ales dacă are gust de măr!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți