spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Mihail Grigore Sturdza” al județului Iaşi au intervenit la diferite misiuni și situații de urgentă.

Mai multe articole

Având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire a populației cu virusul SARS-CoV-2, echipaje de intervenție din cadrul inspectoratului au executat 71 de misiuni de informare preventivă în județul Iași, ce au constat în difuzarea măsurilor ce trebuiesc respectate de către populație.

În data de 28.05.2021, ora 10:45, un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Hârlău a executat o misiune de întreținere a cortului destinat efectuării triajului epidemiologic, pus la dispoziția Spitalului Orășenesc Hârlău.

In data de 29.05.2021, ora 13:44, două echipaje de stingere, un echipaj de intervenție și salvare la înălțime, un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași au intervenit în municipiul Iași, pentru stingerea unui incendiu dintr-un apartament, produs la un aparat de gătit.

Iar cu o zi înainte, pe 28.05.2021, ora 14:36, un echipaj de intervenție din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în cadrul pasajului pietonal Piața Unirii din municipiul Iași, pentru deblocarea și transportarea unei persoane, rămasă blocată în liftul scării.

În data de 29.05.2021, ora 04:23, Detașamentul 2 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, strada Pantelimon Halipa, pentru deblocarea ușii unui apartament.
Tot in aceeași intervalul 08:00-20:00, echipajul motocicletă de intervenție urbană SMURD din cadrul Detașamentului 2 Pompieri Iași a asigurat măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență, precum și asistența medicală de urgență pe timpul funcționării centrului de vaccinare drive-through organizat în parcarea Palatului Culturii Iași.
Ora 15:12, un echipaj din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Iași a intervenit în municipiul Iași, în sprijinul unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Iași, pentru transport persoană supraponderală.

De asemenea, au fost și Misiuni de asanare şi distrugere a elementelor de muniţie neexplodată sau nedezactivată din timpul conflictelor militare

Asadar, pe data de 28.05.2020, începând cu ora 08:30, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași a intervenit pentru asanarea unei suprafețe de aproximativ 50 metri pătrați de teren viran din localitatea Luceni, comuna Victoria, județul Iași. În urma intervenției a fost identificată o bombă aruncător calibrul 82 milimetri, care a fost ridicată, transportată și depozitată în vederea distrugerii ulterioare, iar echipajul pirotehnic și două autocamioane de transport materiale la intervenție din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Punctului de Lucru Hârlău, au executat operațiunile specifice lucrărilor de distrugere, în comuna Belcești, localitatea Ulmi, județul Iași, pentru 912 elemente de muniție din timpul conflictelor armate rămase neexplodate, ce au fost asanate de pe raza județului Iași. În urma realizării distrugerii o fost asanată o suprafață de aproximativ 500 metri pătrați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți