spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

“Ziua Copilului”- De unde a pornit totul?

Mai multe articole

Ziua Copilului a fost mentionata pentru prima data la Geneva, la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti din diferite tari au  adoptat Declaratia pentru Protectia Copilului. Dupa aceasta conferinta, multe guverne au introdus “Ziua Copilului”.

Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sarbatoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În foarte multe țări, este sărbătorită la 20 noiembrie, ziua în care s-a adoptat Declarația Națiunilor Unite pentru Drepturile Copilului. În fosta URSS și în țările care i-au fost state satelit, data este 1 iunie, prima zi de vară în Emisfera Nordică. O parte din restul țărilor adoptă alte date. În România este sărbătorită în data de 1 Iunie.

În unele ţări Ziua Copilului este sărbătorită la alte date, ONU recomandând aniversarea pe 20 noiembrie. În realitate, nu este lună din an să nu exite o ţară în care se marchează Ziua copilului în mod oficial.

Dacă înainte de pandemie copiii puteau participa la o mulţime de spectacole şi alte evenimente organizate special de ziua lor, acum posibilităţile de distracţie sunt limitate.

Ziua Universală a Copilului nu este pur şi simplu o zi pentru a celebra copiii pentru ceea ce sunt, ci pentru a face cunoscut întregii lumi şi a lua măsuri în privinţa situaţiei copiilor care sunt abuzaţi, exploataţi şi discriminaţi.

Ziua Copilului trebuie să rămână, un motiv in plus de sărbătorire a celor mici, o zi în care întreagă lume să fie mai sensibilă, mai atentă şi mai activă în ceea ce priveşte problemele copiilor de pretutindeni.

Nu exista limite de varsta cand vine vorba de a sarbatori Ziua Copilului. Oricare dintre noi, copil sau adult, are voie  sa se simta copil si chiar este necesar ca macar o data pe an sa lasam in urma problemele de zi cu zi, sa zambit curat si sa simtim ca ludicul infloreste in inimile noastre.

Copiii nu trebuie sa fie neglijati nicicand, caci ei sunt cei care ne fac de multe ori ziua mai buna si pentru care ajungem la un moment dat sa traim.

De ziua lor, copiii merita o atentie deosebita, pentru a sti ca au anumite drepturi, ca sunt importanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți