spot_img
vineri, aprilie 26, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Patronul cunoscutului complex Hanul Vânătorilor aflat în apropierea Galațiului, a primit mandat de arestare in urma unor acuzații de proxenetism .

Mai multe articole

După nu mai puțin de 10 ani, acesta împreuna cu unii membri ai familiei implicați și ei in mod direct, au “construit” un dosar destul de stufos de fapte penale.

Gheorghiță Suvejanu a fost reținut zilele trecute de polițiștii care aveau, pe numele său, un dosar extrem de complex, din care nu lipsesc acuzații de proxenetism, camătă, șantaj, spălare de bani și fals. Patronul cunoscutului complex aflat în apropierea Galațiului a primit mandat de arestare în baza deciziei Tribunalului Galați și va sta după gratii în următoarele 30 de zile.

Faptele de care este acuzat Gheorghiță Suvejanu, un personaj extrem de controversat din lumea afacerilor și nu numai din Galați, se întind pe perioada a circa zece ani. În mașinațiile infracționale de care este acuzat au fost atrași și alți membri ai familiei sale, cu sprijinul cărora ar fi încercat să ascundă o parte din urmele faptelor ilegale care i se impută și care i-ar putea aduce mulți ani de pușcărie.

Prima pe lista acuzațiilor aduse lui Suvejanu este cea de proxenetism, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați argumentând că afaceristul ar fi determinat, oficial, două femei să se prostitueze, facilitându-le oferirea de servicii sexuale pe bani în diferite țări europene. Aproape 300.000 de euro i-ar fi intrat în conturi lui Suvejanu numai din aceste surse, timp de aproape șapte ani. Banii îi erau remiși fie direct, de cele două prostituate, fie prin intermediari care îi aduceau „coletele” din străinătate, fie prin servicii de transferuri rapide.

Concomitent cu activitățile de proxenet și patron de han cu specific vânătoresc, Suvejanu și-a pus banii să circule. Nu legal, ci cu dobândă aleasă de el, acordând diverse împrumuturi, în valoare de mii de euro, celor care aveau nevoie. Dobânda lunară, zece la sută din valoarea creditului. Ghinionul unei părți vătămate, care a ajuns să depună reclamație la poliție împotriva lui Suvejanu, a fost că a avut nevoie de câteva „refinanțări”, dobânzile percepute crescând odată cu înmulțirea împrumuturilor. Astfel, nu a mai putut plăti împrumutul total și dobânzile acumulate și a ajuns și victima șantajului, susținând că Suvejanu l-a amenințat în rânduri repetate cu acte de violență, pentru a-l determina să îi restituie banii.

Ingineriile financiare completează tabloul extrem de colorat al dosarului lui Suvejanu. Acesta mai este acuzat oficial de evaziune fiscală, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani în formă continuată, după ce ar fi făcut mai multe tertipuri scriptice prin care a încercat fie să ascundă realii proprietari ai unor bunuri, fie să „albească” sursele de proveniență a banilor, atrăgându-i astfel în joc și pe tatăl, sora și cumnatul său, sau trecând diverse proprietăți, mobile sau imobile, toate de valoare mare, pe numele diferiţilor membri ai familiei. Și-a construit chiar și un cartier de case, pe care i l-a donat ulterior fiului său, rezervându-și dreptul de a „culege roadele” până la sfârșitul vieții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți