spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Imagini+Video din interiorul noului Spital de Boli Paliative din Botoșani!

Mai multe articole

Noul spital de boli paliative, ce va purta cel mai probabil numele neurochirurgului Leon Dănăilă, este unul foarte modern, cu camere de tratament cu câte două paturi și baie proprie. Are de asemenea cabinete medicale de specialitate, vestiare sau săli de investigații, asigurând confort atât pentru personal cât și pentru pacienți.

https://www.facebook.com/ReporterBotosani

Termenul de îngrijire paliativă face referire la un tratament ce ameliorează durerile (simptomele) unei boli dificile pe o perioadă scurtă de timp, fără a vindeca afecțiunea respectivă.

Tratamentul acesta reprezintă ansamblul tratamentelor medicale și/sau chirurgicale, totalul îngrijirilor, toate susținerile psihologice și spirituale destinate să aline suferințele somatice și psihice, să amelioreze calitatea deficitara a vieții și să asigure respectarea demnității condiției umane oricărui bolnav, indiferent de diagnostic.

SCOPUL INGRIJIRII PALIATIVE

Ameliorarea calitatii vietii pacientilor cu boli cronice in faze avansate (de boala), mentinerea independentei pe o perioada cat mai indelungata, pastrarea demnitatii pana in ultimele zile de viata reprezinta obiectivele de baza ale Ingrijirii Paliative.

Îngrijirea paliativa este un tip de ingrijire holistica speciala, care se adreseaza multiplelor aspecte ale suferintei pacientului, recunoscand totodata importanta participarii familiei in procesul de ingrijire si necesarul de suport acordat familiei pacientului.

Ingrijirea paliativa se bazeaza pe filozofia Hospice, aparuta si dezvoltata continuu in Marea Britanie in ultimele 7 decenii.

Principiile de baza ale acestei filozofii sunt urmatoarele:

  • viata este cel mai de pret bun pe care il avem, de aceea ingrijirea paliativa este directionata spre asigurarea unei calitati cat mai bune pe un timp cat mai lung a vietii pacientului, si nu pe prelungirea suferintei sale;
  • nu intentioneaza nici sa prelungeasca viata cu orice pret, dar  nici sa grabeasca moartea;
  • nu accepta euthanasia, sub nici una dintre formele ei ca alternativa a ingrijirii paliative;
  • are ca scop ameliorarea simptomelor, intelegand ca boala incurabila este cauzatoare de deces si nu tratamentul aplicat;
  • este o modalitate terapeutica activa centrata pe pacient si familia acestuia;
  • se acorda fara discriminare de nationalitate, varsta, sex, etnie, orientare sexuala, orientare religioasa, statut social, in limita resurselor disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți