spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Îl putea salva pe Iulian Cojocaru centura de siguranță ???

Mai multe articole

Centura de siguranța vă poate salva VIAȚA !!!

Neutilizarea centurii de siguranţă este cea de-a doua cauză de deces în accidentele rutiere, după viteza excesivă şi condusul în stare de ebrietate. Potrivit unui studiu privind siguranta rutieră realizat de UE.

Viața lui Iulian Cojocaru a depins de centura de siguranța care, neutilizata, i-a adus sfârșitul la doar 27 de ani. Dacă acesta ar fi folosit centura de siguranța, existau șanse de supraviețuire. Astfel, acesta a fost aruncat din mașina, in urma impactului.

https://foto-reporter.ro/2021/05/23/fotovideo-a-murit-intr-un-accident-de-masina-fiul-proprietarilor-restaurantului-popas-cucorani-cine-era-iulian-cojocaru/

Accidentele rutiere sunt plasate pe locul 9 in topul cauzelor de deces la nivel mondial si pe locul 1 in topul cauzelor de deces la tinerii cu varste cuprinse intre 19 si 25 de ani. Este ingrijorator faptul ca anual, la nivel global, 1, 3 milioane de oameni isi pierd viata din cauza dezastrelor rutiere. Cauzele care stau la baza acestui numar colosal de accidente sunt, in primul rand, conducerea autovehiculelor in stare de ebrietate, viteza imprudenta si nepurtarea centurii de siguranta.

Centurile de siguranta reprezinta cel mai eficient mijloc de protectie impotriva unui accident rutier. Acestea sunt proiectate sa lucreze in tandem cu airbag-urile. Airbag-urile sunt de folos numai in cazul in care centura de siguranta este cuplata, altfel, exista cazuri in care acestea pot chiar crea leziuni la impact.

Pentru ca centura de siguranta sa fie cu adevarat eficienta, aceasta trebuie reglata la inaltimea persoanei care o poarta si sa fie bine ajustata pe corp, astfel incat sa nu fie rasucita sau sa stea peste anumite obiecte ascutite aflate in buzunare.

Este important sa stiti ca in Romania centura de siguranta este obligatorie, nepurtarea acesteia fiind amendata, iar in caz de accident, va poate costa viața.

FOTO-REPORTER.RO

Sursa Foto: Andrei Murariu https://www.facebook.com/jimmy.andrei.7

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți