spot_img
joi, februarie 22, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Acord cadru pentru întreținerea pe timp de vară a drumurilor județene.

Mai multe articole

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) Botoșani, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean, a finalizat achiziția publică privind acordul cadru de lucrări de întreținere curentă pe timp de vară pe drumurile judeţene cu îmbrăcăminţi asfaltice. Acordul, care se va întinde pe o perioadă de doi ani, va permite încheierea unor contracte subsecvente între DJDP Botoșani și asocierea de firme Transasfalt Prod Botoșani și Autoprima Serv Suceava, în vederea intervenției pe drumurile județene care necesită reparații urgente și care nu sunt prinse în programele de modernizare.

          „Am primit garanția din partea conducerii Direcției Județene de Drumuri și Poduri că, în cel mai scurt timp, se va interveni pe drumurile care au nevoie de lucrări de întreținere. În acest an, pe lângă lucrările de modernizare ce sunt finanțate din fondurile europene (Axa rutieră strategică), cele naționale (PNDL II) și cele de la bugetul județean (Prăjeni – Plugari), vom asigura turnarea de covoare asfaltice pe patru sectoare de drumuri județene, care totalizează aproximativ 30 de kilometri. De asemenea, se va interveni cu plombări pe sectoarele de drum unde situația o impune”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

          La rândul său, Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean care are în coordonare DJDP, susține că va solicita constructorilor să pună accent pe calitate, pentru că doar așa județul va avea parte de o rețea de drumuri bune. „Chiar dacă lucrăm cu un constructor nou, așteptările noastre sunt mari. Vrem să facă lucrări de calitate, pentru a avem cu toții de câștigat. Drumurile județene sunt prioritatea noastră și vrem să arătăm că se poate circula în condiții civilizate și în Botoșani”, a declarat Dorin Birta.

          Potrivit programului de întreținere întocmit de DJDP, în acest an, se vor turna covoare asfaltice pe DJ 208C Mesteacăn – Vorona (5,3 kilometri), DJ 292 Vorniceni – Săveni (15,7 kilometri), DJ 298 Dumeni – Dragalina (5,2 kilometri) și DJ 208D Bucecea – limită cu județul Suceava (2 kilometri).

          Guvernul României a alocat pentru drumurile judeţene şi comunale doar 13,228 de milioane de lei. Suma este cu 30% mai mică decât cea care a fost pusă inițial în dezbatere publică. 4,228 de milioane lei au fost repartizate unităților administrativ-teritoriale, iar nouă milioane lei DJDP. Chiar dacă aceste sume sunt blocate, Hotărârea prin care au fost alocate fiind contestată de prefectul județului, Consiliul Județean asigură DJDP sumele necesare pentru încheierea primului contract subsecvent din acordul cadru în vederea efectuării lucrărilor urgente la drumuri.

          Reamintim că magistrații Tribunalului Botoșani au apreciat, în primă instanță, drept just și legal modul în care Consiliul Județean a împărțit banii, dar prefectul a anunțat că atacă decizia la Curtea de Apel Suceava. „Sperăm ca și acest proces să se finalizeze cât mai repede. Chiar dacă  banii sunt foarte puțini, avem nevoie de ei pentru drumurile județului”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți