spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Probele de competenţe de la Bacalaureat 2021 nu se susţin, vor fi echivalate. Ce prevede Ordonanţa adoptată de Guvern.

Mai multe articole

Ministerul Educaţiei a anunţat că Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unor măsuri privind buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Aceasta prevede echivalarea probelor de competenţe la Bacalaureat şi acordarea unor ajutoare financiare.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, măsurile adoptate vizează interesul elevilor, având în vedere organizarea examenului de bacalaureat în condiţiiexcepţionale, conforme cu normele de protecţie sanitară aplicabile în perioada de alertă, pentru anul şcolar 2020-2021. 

Astfel, la examenul naţional de bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor, respectiv: 

  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română; 
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilornaţionale; 
  • proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţieinternaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal; 
  • proba de evaluare a competenţelor digitale. 

Ministerul Educaţiei va emite ordinul de aprobare a metodologiei de punere în aplicare a acestei măsuri în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.

„De asemenea, în vederea flexibilizării şi eficientizării cadrului normativ, în contextul efectelor pandemiei şi organizării activităţilor didactice în sistem online, pentru sprijinirea elevilor din învăţământul preuniversitar de a avea acces la învăţământul online, a fost modificată Legea nr 269/2004, astfel încât calendarul pentru acordarea ajutorului financiar să fie stabilit şi actualizat prin ordin al ministrului educaţiei”, se mai arată în comunicat. 

Ministerul Educaţieianunţă că proiectul ordonanţei care va face posibil decontul navetei elevilor se află în procedură de avizare, urmând a fi supus adoptării in următoarea şedinţă de guvern.

Sursă: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți