spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Se scumpesc gazele de la 1 Iulie !

Mai multe articole

De la 1 Iulie, cine nu va schimba contractul sau furnizorul gazelor naturale, prețul va creste cu 25%! Cel mai mare furnizor de gaze pentru populație, Engie, a început să trimită clienților înștiințări cu noile oferte, în condițiile în care vechile contracte expiră la jumătatea acestui an.

Preturile reglementate de stat au dispărut, de când piața gazelor naturale pentru casnici a fost liberalizată la data de 1 Iulie 2020, iar oamenii au avut posibilitatea să aleagă un alt furnizor de gaze, o ofertă concurențială a furnizorului lor actual, sau să nu facă nimic, și să primească în continuare gaze de la vechiul lor furnizor la prețul din oferta sa standard, care a înlocuit vechiul preț reglementat.

Marea majoritate a clienților sunt încă în ultima situație: primesc gaze de la vechiul furnizor pe care l-au avut înaintea liberalizării, la prețul stabilit acum un an, după ce doar 28% dintre clienții casnici de gaze semnaseră însă un contract concurențial cu furnizorul de gaze, fie cel actual, fie unul nou, potrivit unor date comunicate de ANRE în luna martie.

Contractul, ca și prețul, are însă o valabitate de un an, deci termenul expiră la 30 iunie 2021, iar oamenii trebuie să semneze un nou contract.

Clienții au primit și primesc până la 30 iunie gazul la prețul de 124 de lei/MWh (123,9 mai exact) cu toata tarifele de rețea incluse, deci preț final fără TVA.
Engie le oferă acum Gas Start, la un preț de furnizare de 155,24 lei, fără TVA, deci cu 25% mai mare decât cel plătit acum.
În concluzie, cei care nu-și schimbă furnizorul sau nu fac un nou contract cu furnizorul vechi vor plăti mai mult pentru gazele naturale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți