spot_img
sâmbătă, decembrie 9, 2023

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Viorica Dăncilă este consultant în cadrul BNR.

Mai multe articole

Fostul premier Viorica Dăncilă a pășit la postura de consultant în cadrul BNR, pe probleme de strategie, dupa cum a confirmat marți dimineața Banca Naționala.
“Experienţa de prim-ministru şi cunoştinţele pe care le are în domeniu”, a spus Dan Suciu, directorul de comunicare al BNR, este o motivatie buna pentru aceasta denumire.

Adrian Vasilescu, consilier în cadrul BNR, a făcut următoarele precizări referitoare la angajarea Vioricăi Dăncilă la BNR:
”Doamna Dăncilă nu este consilier al guvernatorului BNR, ci consultant în cadrul departamentului de trecere la Euro- Departamentul Economie Verde. Doamna Dăncilă are experienţă la Bruxelles, ca europarlamentar, a fost prim- ministru, are relaţii cu ecologiştii la nivel european şi poate să deschidă foarte multe uşi. Ea va fi folosită pentru astfel de întâlniri, pentru că România are nevoie de lobby în acest proces de trecere la euro. Pentru acest proces, pe care BNR îl susţine, s-a creat un departament special cu mai multe birouri- Euro, Geopolitică, Economie reală şi economie bancară, Bănci centrale, Monede digitale şi Economie verde. Tot acest departament va avea birourile la Clubul BNR, unde şi doamna Dăncilă va avea un birou. 
Dosarul de trecere la euro este extrem de complicat, iar în acest proces BNR este inginerul şef şi trebuie să se ocupe de partea tehnică.
Ioan Mircea Paşcu, fost lider PSD şi fost europarlamentar, va fi consultant în departamentul de Geopolitică, iar Petre Roman va oferi cursuri de politici europene în cadrul acestui proces.”

Viorica Dăncilă, în vârstă de 57 de ani, a fost prim-ministru al României în perioada 27 mai 2019 – 26 noiembrie 2019 şi a pierdut mandatul în urma moţiunii de cenzură în urma căreia Ludovic Orban şi Florin Cîţu au venit la putere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți