spot_img
vineri, martie 29, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Viața unei studente din România într-un oraș în plin război din Israel,,funcționez pe cafea și băuturi energizante” FOTO+VIDEO

Mai multe articole

Ioana Mogoș, studentă la o universitate din Herzliya, districtul Tel Aviv, a relatat ce înseamnă să trăiești într-o țară în război, cu alerte de rachetă de câteva ori pe zi. Căminul ei are buncăre antiaeriene pe fiecare palier unde deja s-a adăpostit de șase ori în ultimele două zile, în timpul alarmelor. Pe timp de pace, aceste adăposturi funcționează ca săli de lectură. 

„Trebuie să te gândești de zece ori înainte să faci cel mai simplu lucru. Zici: mă duc afară. Dar ce înseamnă asta, pentru cât timp ies, știu unde pot să mă adăpostesc, cât de aglomerat e la supermarket? Nu doar rachetele sunt amenințarea. Unii oameni se înjunghie, cum s-a întâmplat în Ierusalim. Oamenii sunt pur și simplu într-un conflict între ei și nu știi cum vor reacționa”, spune tânăra. 

Știa de situația conflictului israeliano-palestinian de când a aplicat la facultate și își asumă alegerea făcută. „E un risc pe care ni l-am asumat toți când ne-am mutat în Israel pentru studii sau pentru orice alt motiv. Cred că acum mai puțin de o oră a fost o altă rachetă aici în Herzliya, în Tel Aviv, eram în mijlocul orei, a trebuit să las tot, să fug în adăpostul antiaerian. Sperăm că se va termina în curând, dar n-avem de unde ști ce va fi”. 

„Nu știam exact ce este, era prima dată când auzeam sunetul ăsta” Prima alertă a fost o experiență dificilă pentru româncă. Venise din Tel Aviv și avea o conferință online când a început să sune sirena. „Nu știam exact ce este, era prima dată când auzeam sunetul ăsta, dar mi-am dat seama ce trebuie să fac. Am luat câinele cu mine și am alergat către adăpost. Cred că au fost trei-patru sirene. Au început la 8, apoi au fost până la 12 și apoi la 3 noaptea ultima”, își amintește fata. 



Sursa foto: Libertatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți