spot_img
sâmbătă, aprilie 20, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

“…religia își bate joc de știință …” spune Lucian Mândruță pe pagina sa de Fb.

Mai multe articole

Lucian Mîndruță, jurnalist, lector universitar și prezentator de televiziune și de radio își exprima public opinia și poate, lucrurile ce îl deranjează in mod direct in situația in care coexistam. Acesta a avut un moment nevinovat, in care a reflectat asupra unor lucruri, și mai exact, faptul ca religia și știința se bat cap in cap și ca ele, nu pot conviețui și faptul ca se confunda raționalismul cu comunismul.

“In seara asta, in masina, am pornit radioul sa fac putina atmosfera pana acasa. L-am lasat pe el sa caute cateva statii. Doua din ele erau religioase si la unul m-am oprit, caci era cineva care vorbea de evolutia naturala.

Un domn, alminteri compus si sobru, care povestea ca intre teoria evolutiei, cu care nu e de acord si nu poate sa o accepte si Cuvantul Domnului, el, fireste, alege ultima varianta.Era limpede din vocea lui ca oricine are alta parere e eretic.

Am stat si m-am gandit apoi: oare cand am auzit vreodata pe un post de radio romanesc o emisiune de stiinta?

Nu-mi aduc aminte nimic in ultimii 20, chiar 30 de ani.

In schimb, respingerea categorica a stiintei intemeiata pe dovezi, INDIFERENT care sunt dovezile acelea, se revarsa suav in urechile oamenilor in fiecare zi.

Mai mult, daca te plangi esti pus la zid, cum veti vedea in unele comentarii de mai jos. De ce? Pentru ca statul roman a decis ca se poate descurca fara stiinta, dar fara religie nu.

E un calcul fara o viziune clara asupra unui viitor modern. Un calcul chiar al establishmentului, care crede ca singura solutie de mentinere a unei identitati nationale, cu simboluri acceptate de mase, e includerea religiei in ethosul national.

Nu zic ca trebuie scoasa. Zic doar ca nu mai exista alternative publice la discursul mistic. Nu mai exista laic. Exista doar un atac constant al conservatorilor la oile care ies din turma. Si pe drumul asta au pornit-o si partidele, unele de frica Aur, altele pentru ca oamenii din ele sunt si ei formati in acest climat. N-au cunoscut altceva.

Nu mai zic ca facem o confuzie cumplita: confundam rationalismul cu comunismul. Cine nu e de acord cu Cartea e automat sclavul lui Marx.

Jalnic.

Si nu-mi mai spuneti ca stiinta si religia pot coexista. Nu e posibil, atata vreme cat religia isi bate joc de stiinta si cauta sa stinga vocile celor care o promoveaza ca discurs public.

Religia, asa cum o practicam noi, respinge aproape in totalitate stiinta, cu exceptia celei care produce automobile de lux.

Aia e stiinta ok.

Evolutia, care intre altele a dus chiar la aparitia virusului care ne face acum atatea necazuri, ea, evolutia, nu e ok. Nu putem s-o acceptam.

Desi e adevatata. Intelegeti? Asta ma doare. Ca la radio cineva intra si spune ca un lucru adevarat, demonstrat cu dovezi, nu inseamna nimic pentru el si nimeni nu il contrazice, nu e nicio dezbatere, doar o tacere solemna.

In tacerea asta mor natiunile si le pleaca mintile care inteleg mai mult.

In tacerea asta traieste media acceptata si reglementata de statul roman.

Si va mai mirati ca nu se vaccineaza oamenii.

Cum sa se vaccineze, cand i-am invatat ca adevarul e ce le spune inima, nu faptele?”, a afirmat acesta pe rețeaua de socializare Facebook .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți