spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

“Mai bine de 30 de zile i-au trebuit lui Raed Arafat să ne răspundă la intrebari simple”

Mai multe articole

Departamentul pentru Situații de Urgentă a reactionat după ce postul de televiziune RomâniaTV i-a adus acuzații nefondate.

In urma informațiilor vădit tendențioase îndreptate către Departamentul pentru Situații de Urgență și implicit către șeful DSU, dr. Raed Arafat, în ceea ce privește achiziția de camere de izolare cu presiune negativă, diseminate opiniei publice de către postul RomâniaTV, aceștia continuă seria atacurilor și a dezinformărilor îndreptate către DSU, sistemul de urgență și implicit către șeful acestuia, prezentând informații false, scoase din context, deși au fost explicate de către instituția oficială , prin răspunsul oferit la solicitarea formulată de jurnaliștii RomâniaTV.

“Pentru a corecta informarea opiniei publice, contrar celor enunțate de postul amintit anterior, “camerele de izolare cu presiune negativă” NU sunt camere de decontaminare ci sunt echipamente achiziționate în vederea izolării persoanelor infectate cu agenți patogeni înalt contagioși, de restul persoanelor neinfectate, atât în contextul pandemiei de COVID-19, cât și în cazul apariției altor boli înalt contagioase care amenință comunitățile. Aceste camere sunt funcționale și se regăsesc în stocurile strategice de răspuns la dezastre.” , au susținut oficialii DSU.

Deoarece s-a făcut referire si la EBOLA, aceștia au reamintit atât opiniei publice cât și reprezentanților RomâniaTV, că la începutul pandemiei de COVID-19, mai multe echipamente medicale, achiziționate în perioada 2014-2015, au fost folosite anul trecut, printre acestea se aflau și izoletele, un tip de echipament sanitar de protecție care a fost achiziționat în perioada mai sus amintită, când a fost riscul răspândirii bolii înalt contagioase EBOLA, care reprezenta o amenințare pentru țara noastră.
“Fără acest tip de echipament medical, la începutul pandemiei de COVID-19, când nu exista o transmitere intracomunitară, protecția cadrelor sanitare și a celorlalți cetățeni în față acestui nou virus, ar fi fost precară și insuficientă.”, au mai adăugat aceștia.

Din acest motiv, oficialii reamintesc importanța deținerii unor stocuri naționale strategice de răspuns la dezastre în care se regăsesc echipamente medicale indispensabile protecției personalului medical și nu numai, care sunt sau vor fi folosite când situația o va impune.

Referitor la timpul de transmitere a răspunsului aferent solicitării înaintate de postul RomâniaTv, Departamentului pentru Situații de Urgență, “Mai bine de 30 de zile i-au trebuit lui Raed Arafat să ne răspundă la intrebari simple” acestia au reamintit reprezentanților acestui post de televiziune că termenul legal de răspuns la solicitarea în speță a fost respectat de către instituția in cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți