spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Supravegheați în permanență copiii! ISU Botoșani AVERTIZEAZĂ

Mai multe articole

Dacă e 10, e despre siguranța oferită copiilor noștri în propriile cămine.

Astăzi, dr. Adriana Constantineanu, medic specialist în chirurgie pediatrică, atrage atenția asupra pericolului din spatele jucăriilor cu magnet. Acestea îi pot distra pe copii și pot fi fascinați de multitudinea de culori vii care îi duce cu gândul pe cei mici la bomboane, înghițindu-le.„Acești magneți sunt foarte puternici, iar ingestia lor poate duce la probleme gastrointestinale grave. Odată înghițiți sunt atrași unul spre altul chiar dacă se găsesc în secțiuni diferite ale tubului digestiv. O ansă intestinală prinsă între acești magneți se poate perfora ducând la tratament chirurgical de urgență. În secția noastră, de la începutul anului s-au prezentat trei cazuri, două fete și un băiat, cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani. Aceștia au suferit perforații la nivelul intestinului subțire și au necesitat intervenții pentru îndepartarea porțiunii de intestin afectate”, a precizat dr. Adriana Constantineanu.Anul trecut, 251 copii din județul Botoșani au ajuns la spital după ce au înghițit diferite obiecte mici.

Atenție la obiectele cu care se joacă micuțul dumneavoastră și ce jucării primește! Indiferent cât de drăguțe sunt, atunci când cumpărați jucării pentru copii, primul factor de care trebuie să țineți cont este SIGURANȚA!

🚫

Nu lăsați jucării de dimensiuni mici în preajma copiilor! Producătorii menționează această recomandare chiar pe ambalaj!

🚫 Nu lăsați, niciodată, la îndemâna copiilor medicamente, țigări, tutun, baterii, jucării magnetice, boabe de mazăre, fasole, porumb sau orice fel de semințe (miez sau coji). Copilul bagă în gură obiectele mici și riscă să le aspire în căile respiratorii sau să le înghită.

🚫 Nu îi spuneți, niciodată, copilului dumneavoastră că pastilele sunt „bomboane” sau medicamentul sub formă de sirop este „dulceață”! În lipsa unui adult, ar putea să le caute și să le mănânce/bea.

🚫 Nu lăsați poșeta la îndemâna copilului! Acesta ar putea să găsească în ea obiecte mici precum bomboane, banuți, capace mici. Toate sunt periculoase pentru puști și pot provoca sufocare dacă le-ar înghiți.

❗E mai simplu să strângeți de prin casă toate aceste obiecte, decât să îi tot repetați: „Nu pune mâna!”, „Nu duce la gură!”, „Nu trage!”

Supravegheați în permanență copiii! Ce spuneți, începem de acum?!? Pentru „Un cămin sigur pentru copilul tău!” – campanie de informare, conștientizare și responsabilizare a adulților derulată de ISU Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți