spot_img
marți, aprilie 23, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Primăria Botoșani în prag de colaps financiar și executare silită! VIDEO

Mai multe articole

Somația Mobiliară trimisă municipalității, prin care solicită  în termen de o zi,  să se achite suma colosală de 89.927.229,45 de lei, a pus în ultimele zile pe jar toată politica Botoșăneană!

De unde a apărut prejudiciul?

Toată problema a apărutîn urma unui proces pe care SC Termica SA, prin lichidatorul Constantin Lulu Dascălu, l-a intentat Primăriei Botoșani pentru anularea unei facturi prin care patrimoniul acestei societăți a fost trecut municipalității și apoi nou înființatei societăți, SC Modern Calor SA.

,,Din 200 de milioane pe care-i avem în bugetul municipiului, partea de dezvoltare reprezintă 32 de milioane, restul este partea de funcționare. Dacă ar trebui să plătim astăzi această sumă, trebuie să închidem curentul electric, iluminatul public, să nu plătim salarii, să nu mai plătim subvenții, să nu mai plătim drepturi de asistență socială. Lucru pe care nu-l putem face”, a descris situația, primarul județului Botoșani

Proiectele ce au  finanțarea europeană, precum reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu sau modernizarea transportului local, sunt de asemenea în foarte mare pericol.

În cadrul conferinței de presă, Cosmin Andrei a susținut că:

,,Nu se mai poate face nimic în municipiul Botoşani în următorii ani, din cauza acestei inginerii financiare care ne costă astăzi foarte, foarte mult. Toate proiectele sunt puse în pericol. Sunt în etapa în care intenționez să scot la licitație proiectarea pentru primul cvartal de străzi Petru Rareş – Calea Națională – IC Brătianu. După finalizarea proiectării intenționam să contractez un credit pentru asfaltarea acestor străzi. Va fi o problemă reală să mergem în fața băncilor când veniturile noastre sunt grav amenințate de această executare. Există riscul să nu mai putem fi creditați. Chiar dacă gradul de îndatorare ne permite să ne împrumutăm, fiind la 16%, există riscul să nu primim finanțare. Nu mai putem dezvolta multe proiecte. Proiectele care privesc cofinanțarea cu fonduri publice sunt de asemenea amenințate pentru că nu mai avem venituri proprii cu care să cofinanțăm”, a declarat actualul  primar.

Cătălin Flutur a susținut în fața jurnaliștilor că Primăria are resursele financiare de a remedia această datorie și chiar este curios de modul în care actuala administrație ce este acum prezentă,  va reuși să gestioneze această situație tensionată.

„Datoriile erau acumulate într-adevăr de societate când nici măcar nu eram eu primar, era dl Egner. S-a adunat un cârd de datorii. A fost singura șansă de salvare pentru a face ceva pentru sistem. Este un sistem care funcționează nu bine, ci foarte bine și asta am considerat noi că trebuie făcut. Până la urma urmei, statul își revendică niște datorii pe care societatea le avea la momentul respectiv, iar lichidatorul a recuperat niște bani și vrea să recupereze mai mult. Și-a luat pe de o parte partea lui. Sunt niște calcule pe care le face cineva. La urma urmei eu sunt mulțumit că orașul are o societate nouă, un sistem nou, mai bun decât în oricare alt oraș”, a spus Cătălin Flutur, fost primar al Județului Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți