spot_img
joi, aprilie 25, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Părerea Consiliului Județean al Elevilor Botoșani în legătură cu redeschiderea școlilor. Ce spun elevii…

Mai multe articole

După o vacanță forțată, neplanificată, care a durat o lună de zile, aproape 2 milioane de elevi revin fizic la școală pe 10 mai. Lockdown-ul instituit sistemului de educație a fost impus cu argumentul că urmează un vârf al pandemiei și că “s-a solicitat” o lună de vacanță. În acel moment erau doar puțin peste 900 de localități în scenariul verde, conform listei prezentate de Ministerul Educației, iar azi sunt peste 2.000. În localitățile “verzi” vin la școală fizic toți elevii și copii de grădiniță.

 E benefică această decizie pentru parcursul școlar al elevilor?

Reporterii noștri au vrut să vadă cum e privită de elevi această decizie, iată câteva păreri din partea membrilor Consiliului Județean al Elevilor:

,,E o veste excelentă, educația a stat „degeaba” mai mult de un an. Chiar dacă nu sunt neapărat conștienți, elevii au nevoie de asta. Deși, e cumva peste mână că se întâmplă acum, când mai e foarte puțin până la încheierea anului școlar. Sperăm ca din septembrie să nu mai vorbim despre închiderea școlilor și că vom avea prezență fizică, toți. “Iosif Pintilie, Președinte al Consiliului Județean al Elevilor Botoșani.

,,Deși am așteptat destul de mult timp vestea reluării cursurilor în format fizic, nu mă bucură deloc întârzierea acestei decizii. Educația ar fi trebuit să fie pe primul loc, înaintea teraselor, a barurilor, a sălilor de jocuri sau a altor locații de divertisment a populației. După aproape un an școlar “predat la distanță”, o lună fizic la școală nu ne va pune la punct toate golurile acumulate în această perioadă. Consider prea puțin utilă revenirea tuturor elevilor în acest moment în care cu toții suntem, deja, cu gândul la vacanță.”– Ecaterina Pînzariu, Vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Botoșani.

,,Am mers la școală cu prezență fizică din februarie. La început nu mi-a surâs ideea. Începusem să mă complac în scenariul școlii online . Era comod, dormeam mai mult, nu făceam mare lucru. Totuși, acest lucru era de fapt problema. Prea mulți tineri se complac în comoditatea școlii online. Când vine vorba de revenit în bănci, se gândesc doar la faptul că profesorii îi vor persecuta pentru că nu au fost deloc productivi de acasă.

Există însă o perspectivă minunată legată de școala fizică: factorul social. Vorbești cu colegii tăi, petreceți timp împreună, învățați împreună, mergeți la cafea înainte să înceapă orele.

Școala fizică este mult mai bună pentru că materia e predată în fața ta, profesorul interacționează direct cu tine și asta o știm toți. Doresc însă să insist că școala fizică pentru toata lumea e un motiv de bucurie pentru că îți impune un alt stil de viață. Sedentarismul cu care ne-am obișnuit va deveni în scurt timp o amintire urâtă”. – Eduard Ungureanu, Vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Botoșani.

,,Consider că după aproape un an jumătate în regim online, deși orele desfășurate astfel nu sunt la fel de eficiente ca cele fizic, la școală, profesorii vor avea aceleași așteptări mari de parcă perioada online nici nu a existat. Pentru încă o lună de școală nu cred că elevii ar beneficia de foarte multe lucruri, din contră, ar fi presați de profesori, timpul fiind prea scurt pentru o acomodare treptată, cu ritmul normal al orelor de curs. Nu văd ca începerea cursurilor fizice ar fi un beneficiu pentru elevi, ci mai mult un factor de stres.”membru CȘE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți