spot_img
joi, martie 28, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Biserica românilor plecați în Italia: Ceremonia de Florii. FOTO

Mai multe articole

Biserica românilor plecați în Italia. În ce oraș se află FOTO

Românii din străinătate suportă cu greu vremurile dificile pe care le trăim cu toții. Departe de țară, fără familie sau prieteni alături, încearcă să se adapteze pandemiei, dar pierderile sunt uriașe.

Cu toate acestea, arată valori creștine muribunde,iar în această perioadă se pregătesc să întâmpine Paștele la fel ca acasă. Deși departe de tot ce iubeau, ei fac tot posibilul să respecte tradiţiile. Asta include și mersul la slujbele ortodoxe specifice acestor sfinte sărbători, începând cu slujba în duminica Floriilor în care se sărbătorește Intrarea Domnului în Ierusalim.

Așa am ajuns la Biserica  Floriilor, la câțiva pași de sensul giratoriu Maroncelli, la granița dintre Torino și Moncalieri, cântecul rugăciunii răsună în zona din jurul bisericii ortodoxe române. Sute de oameni se apropie de gardul din lemn încrustat umplu grădina din fața clădirii. 

Biserica, singura din Italia cu caracteristicile tipice zonei Maramureșului, din România, realizată în întregime din lemn, nu este vizitată doar de credincioșii din Moncalieri și Nichelino, care sunt și ei câțiva mii. Vin aici din tot orașul Torino, unde în 2016 erau 52.626 de persoane din România (100.559 în zona metropolitană), potrivit datelor Observatorului interinstituțional al străinilor.

Impresionanta clădire a fost făurită în zona Maramureșului și dusă pe bucățele în țara ce acum o găzduiește!

Stâlpul este părintele Marius Floricu, în vârstă de 50 de ani, care a ajuns în Italia în 1992 împreună cu părintele Lucian Roșu. „Sunt în Cavallermaggiore, în Cuneo de mulți ani, dar am avut întotdeauna dorința de a întemeia o biserică ca aceasta”. A lucrat la Grupul Abele, în centrele de reabilitare a dependenței de droguri, în punctele de primire ale ultimelor. Biserica a fost construită în ultimele luni ale anului 2014 și funcționează la capacitate maximă. Soția  sa Maria Cristina Floricu, originară din Rimnicu Vâlcea. În vârstă de patruzeci și doi de ani, pune ultimele retușuri pe structura adiacentă bisericii, care i-a devenit casă în urmă cu câteva zile. „Lucrez într-o farmacie din Torino – spune el – dar în România am absolvit Dreptul”.

,,Aici ne preocupă nu numai credința – explică preotul paroh – ci și construirea de comunități, în special cu tinerii. Suntem mulți și mai presus de toate împărtășim zilele de sărbătoare.” a declarat, Marius Floricu pentru reporteri.

Foto: Mihai Bursuc, fotograf român stabilit în Italia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți