spot_img
marți, martie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

REDESCHIDEREA MUZEULUI „ȘTEFAN LUCHIAN” DIN ȘTEFĂNEȘTI

Mai multe articole

Muzeul Județean Botoșani organizează vineri, 23 aprilie 2021, începând cu orele 15.00, festivitățile de redeschidere a Muzeului „Ștefan Luchian” din Ștefănești.

Ștefăneștii nașterii „pictorului florilor” au fost racordați la viața culturală regională, în perioada 1989-2007, prin existența și funcționarea unui muzeu dedicat lui Luchian. După ce acesta și-a închis porțile, clădirea s-a degradat constant, impunându-se apoi o investiție semnificativă, din partea Consiliului Județean Botoșani, pentru reabilitarea ei. Ulterior, specialiștii Muzeului Județean Botoșani au elaborat și realizat amenajarea expozițională.

Aceasta a valorificat piese de artă plastică și de sculptură din colecțiile instituției, conturând expoziția intitulată „Artiști pentru Luchian” dar, în egală măsură, s-a bucurat de donația de bunuri culturale aparținînd familiei pictorului, donație făcută, cu generozitate, de Fundația „Ștefan Luchian”, prin președintele acesteia, doamna Aglaia Corneanu. Aceste piese alcătuiesc o a doua secțiune a expoziției de bază, respectiv „Camera – atelier a lui Ștefan Luchian”.

Activitățile prilejuite de acest eveniment vor debuta cu slujba de sfințire și binecuvântare a muzeului, oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, însoțit de  membri al clerului.

Redeschiderea acestui edificiu muzeistic și inaugurarea expoziției de bază se vor derula în prezența autorităților locale și județene, a membrilor Parlamentului României,a reprezentanților muzeelor naționale și județene, ai Ministerului Culturii, ai altor instituții de cultură.

De asemenea, îi invităm pe toți iubitorii de cultură nu numai să ni se alăture la acest eveniment, dar și să treacă pragul Muzeului „Ștefan Luchian”, care se dorește a fi un semn de recunoaștere față de opera vie, puternică și strălucitoare a pictorului de geniu născut pe pământ botoșănean!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți