spot_img
vineri, aprilie 19, 2024

Pentru sesizări și informații

0763 629 634

contact@foto-reporter.ro

Școala online vs o țară offline

Mai multe articole

Pandemia cu virusul SARS-Cov-2 a venit cu o multitudine de schimbări în desfășurarea unui an școlar tipic. O serie întreagă de particularități ce elevilor, profesorilor și chiar părinților le-a schimbat total percepția despre școala clasică.  

Problemele au început să apară încă de la începutul deciziei desfășurării școlii în regim online. Declarațiile abigue și contradictorii, ne-au făcut să așteptăm în orice moment vești ce se pot schimba de la zi la zi, privind modul în care lucrurile vor arăta de acum încolo. 

Deși tehnologia pare acum să susțină tot procesul educațional, chiar ea- tehnologizarea, e și principala problemă.

Piedica noului regim este lipsa dispozitivelor electronice dar și lipsa pregătirii profesorilor pentru acest nou tip de predare. 

Așa am ajuns în anul 2021 unde educația online a devenit obligatorie într-o țară ce a rămas pe mod offline, într-o țară în care mii de copii nu mai au acces la educație din martie 2020, într-o țară în care EDUCAȚIA a primit un loc secund pe lista priorităților.. 

Dar cum orice reformă vine și cu părți bune și școala online este o alternativă minunată când dispui de toate materialele necesare dar și de grija și dăruirea celor responsabili. Din acest motiv am cerut direct părerea elevilor. 

Î: ,,Ce preferați: școala online sau cea clasică?” \\Foto ReporterBotoșani 

R: ,,Când vine vorba de școală fizică și școală online, există o lungă dezbatere. Personal, prefer școala online, nu pentru ca nu îmi place cea in format fizic, ci pentru că se potrivește mult mai bine personalității mele și programului meu. Cel mai mare avantaj pe care îl văd în școala online este salvarea de timp, orele se află la un click distanță, nefiind necesar alocarea timpului pentru pregătire și drum. Un alt mare avantaj pe care îl găsesc în școala online este digitalizarea întregului sistem educațional, informația este mult mai accesibilă, metodele folosite în predare de către profesori sunt interactive. În final, cred ca cel mai mult îmi place școala online deoarece este o provocare, care ne dă șansa să găsim o alternativă a sistemului clasic de predare.”

Raly Țonea, președintele asociației Mereu pentru Educație.  

R: ,,Eu prefer să merg fizic la școală. De când facem școala online nu am același randament și în ciuda faptului că am note mai mari, simt ca nu acumulez nici măcar 50% din informațiile pe care în mod normal le rețineam foarte ușor în timpul orelor. Îmi lipsește foarte mult contactul cu profesorii și colegii, care pentru mine erau foarte importante în dezvoltarea mea personală. Totuși, îmi place faptul că am mai mult timp liber și am mai mult timp pentru activitățile extrașcolare.” 

Adelina Vieru, elevă clasa a XI-a la Colegiul Național ,,A. T. Laurian” Botoșani.

R: ,,Deși, personal, prefer activitatea școlară în format fizic, trebuie să recunosc faptul că școala online mi-a adus mai multe beneficii decât m-aș fi așteptat. Mi-a dat timpul de care aveam nevoie pentru a mă putea implica în mult mai multe proiecte și m-a adus mai aproape de tineri din toată țara, lucrând la proiecte comune, lucruri care mă ajută mai mult pe plan personal pe termen lung.” Ecaterina Pînzariu, vicepreședinte al Consiliului Județean al Elevilor Botoșani. 

R: ,, Mie mi se pare ca școala fizica este superioară celei online. Deși de când a fost implementată școala online am avut mai mult timp pentru mine și sa îmi concentrez eforturile asupra lucrurilor care chiar contează pentru mine si viitorul meu, îmi lipește contactul fizic pe care îl aveam cu colegii și profesorii mei. Predarea online nu poate fi comparata cu cea de la școala, care era mult mai interactivă și reușea sa îmi “răpească” atenția. 

De când școala online a fost implementată ma simt pierdut și mai nesigur cu privire la abilitățile mele de a invăța. Ambele au avantajele și dezavantajele lor, însă cred ca educația fizica aduce mai multe beneficii elevilor.” 

Octavian Croitor, președinte al asociației de voluntariat pentru tineret Interact Botoșani. 

R: ,, Școala online mi-a oferit mai mult timp pentru  diferite proiecte si activități extrașcolare și m-a ajutat să îmi dezvolt spiritul autodidact, dar nu se compară, nici pe departe, cu școala fizică. În ultimul an, școala, așa cum o știam noi, a trecut printr-o serie de schimbări la care nu se aștepta nimeni si brusc ne-am trezit cu toții pe Zoom sau Google Meet cu o multitudine de ecrane negre lipsite de orice fel de emoție. Cred că școala online, ne-a ajutat să vedem o mare parte din neregulile sistemului de învățământ, administrat iresponsabil în ultimii 30

de ani, și sper ca generația noastră să nu repete aceleași greșeli.” 

Chiril Cristian, elev clasa a XI-a la Colegiul Național ,,A. T. Laurian” Botoșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -site-uri web botosani, web design, magazin online, produse software
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Noutăți